fredag 26. april 2013

ALNSF vårkurs til København 2013

Oslo og Akershus ALNSF arrangerte sitt tradisjonsrike vårkurs til København 19. til 21. April. Turen var svært matnyttig faglig sett, og det var svært hyggelig å treffe så mange kjente anestesisykepleiere.

Det hele startet med Bjørn Myrer sine erfaringer fra Nepal, som jeg fikk vite var et glimrende foredrag av de som rakk frem i tide! Det samme gjelder for Aslag Syse, Prof. dr. juris, cand. med med sit foredrag om Blod -livgivende eller ikke -helsepersonell i dilemma.

Jeg rakk heldigvis frem til min personlige favoritt, om det er lov å ha slike, ettersom Carl eivind Bjerkelund var med på en av mine aller første intubasjoner ved Ullevål Universitetssykehus under min anestsiutdannelse.  Han  var som alltid inspirerende, og foredraget var relatert til praktisk klinisk virksomhet med gode eksempler fra anestesihverdagen. Tema vanskelige luftveier. Dette var da også hovedtema for vårkurset, og forberedelser til workshops!

Det var lite å si på været:







Kunnskapsrike og engasjerte representanter for medisinsk teknisk utstyr var også på plass:



Det ble mye tid til workshops, og vi fikk teste ut forskjellig uttyr fra ulike leverandører. En veldig bra balanse mellom teori og praksis bidro til å holde engasjement oppe under hele turen:o)


 Ulike hjelpemidler ved vanskelig intubasjon. Felles for dem alle at de krever øvelse, og at det ikke nødvendigvis er lettere å komme til steder vi nå ser....
 

Utvalg av igel, i forskjellige utførelser. Tilpasser seg godt ulik anatomi, og finnes i komplette pakker som også egner seg til prehosptialt bruk. Spennende produkt!

 Et eksempel på hjelpemiddel som brukes på sykehus i dag. Dette er en av de mer avanserte løsningene som ble testet. en av fordelene er "naturtro" laryngoskop, som opplevdds svært likt standard utgaven. Dette gjorde at utstyret passet godt i hånden.



Bildene fra festen overlater vi til de respektive facebook sidene:o) Men stemningen var god, og det var flere som viste både entusiasme og utholdenhet utover de små timer!

Takk til ALNSF Oslo Akershus for glimrende vårkurs. La oss håpe de fortsetter denne tradisjonen også i årene som kommer.





Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar